Elvennék Gergényitől a főváros díjait

2011. 08. 08. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Jobbik azt kezdeményezi, hogy a Fővárosi Közgyűlés vonja vissza a balliberális kurzus idején Gergényi Péter volt budapesti rendőrfőkapitánynak odaítélt díjakat. Ezt Staudt Gábor, az ellenzéki párt budapesti elnöke jelentette be tegnap. – A 2006. őszi brutális rendőrségi akciókat levezénylő Gergényi „a főváros közbiztonságának megszilárdítása érdekében végzett intenzív és innovatív munkájának” elismeréséül 2006-ban Demszky Gábortól vehette át a Budapestért Díjat. Majd A Főváros Közbiztonságáért emlékérmet és Szent György-díjat is kapott – emlékeztetett Staudt.
A jobbikos politikus hangsúlyozta: időszerűvé vált ezen díjak felülvizsgálata, mert azokra csak feddhetetlen előéletűek jogosultak. Márpedig Gergényit a napokban bűncselekmény elkövetésével gyanúsította meg a Debreceni Katonai Ügyészség a 2006. őszi események kapcsán. A volt főkapitány méltatlanná vált a kitüntetések viselésére, s amíg azok nála maradnak, a „demokrácia szégyenfoltjai” lesznek, jelentette ki az ellenzéki képviselő. Hozzátette: ha Sztálintól és Haynautól húsz év után sikerült megvonni a díszpolgári címet, akkor – a főváros presztízsének visszaállítása érdekében – az ilyen díjak visszavonására is van lehetőség. Staudt bízik abban, hogy e „nemzeti minimumot” a kormánypárti frakció is támogatja majd. Megkeresésünkre a Főpolgármesteri Hivatalban nem kommentálták a javaslatot.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.