Engedély nélkül épülhet torony a Szigeten

2011. 08. 05. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem lesz kilátó, de személyfelvonó és reklámhordozó sem azon a 30 méter magas tornyon, amely végül engedély és bejelentés nélkül is felépíthető a Sziget Fesztiválon – derült ki Horti István újbudai jegyző tegnapi közleményéből. Magyarázata szerint sikerrel zárult az építményt szponzoráló Vodafone és az ügyben hatóságként eljáró XI. kerületi önkormányzat egyeztetése: „a vendéglátás a torony földszintjén történik, illetve az eredetileg tervezett reklámfelületet sem helyezik el”. Az eredeti tervek jelentős megváltoztatása után a hatályos jogszabályok szerint már sem engedély, sem bejelentés nem kell a „szupertorony” létesítéséhez. Ebben a formában ugyanis már nem vonatkozik rá az egykori West-Balkán nevű szórakozóhely tragédiája után elfogadott kormányrendelet a zenés-táncos rendezvények megtartásáról. A fővárosi kormányhivatal korábban a torony felállításához szükséges munkát építési engedélyhez kötött építési tevékenységnek minősítette.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.