Erdőbénye nem csak boraival csalogat

Muray Gábor
2011. 08. 21. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

December 31-én nem sokkal éjfél előtt érkeztem először Erdőbényére, fehér lepel fedett mindent, szakadt a szilveszteri hó. De a dűlők az újévi csendben is igézően szépek voltak, maga Béres Melinda, a Béres-szőlőbirtok és Pincészet vezére vitt fel minket az omlásba, ahol azon merengtünk, milyen más arcát mutatja majd a táj nyolc hónap múlva, amikor a Bor, Mámor, Bénye zsivajjal tölti meg a völgyet.
Repül az idő, mert holnap tényleg elkezdődik Tokaj-hegyalja és Zemplén talán legkedvesebb borgasztronómiai és művészeti fesztiválja. A több helyszínen zajló, jazz- és folkkoncertekre, kiállításokra, családi programokra fókuszáló rendezvény helyszínei persze az erdőbényei borászatok kertjei lesznek, ahol a tökéletesre csiszolt tokaji fehérborok mellett a legjobb zempléni éttermek alkalomhoz illő ételeit kóstolhatják a kultúrturisták. A cél a helyiek összebarátkoztatása a garabonciásokkal: azaz annak megértetése, hogy miért is jó ott élni (gazdálkodni). A Bor, Mámor, Bénye Egyesület furmintillatú és emberarcú fesztiválján fellép többek között Dresch Mihály, Herczku Ágnes, Jorg Hegemann, Gryllus Vilmos, Váczi Eszter, az Édes Málé Trió, a The Transform Quintet, az Escargoz music group és a Nina Jazz.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.