Feljelentés a keszthelyi kastélynál

Hírösszefoglaló
2011. 08. 28. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Feljelentés tett a keszthelyi Helikon Kastélymúzeum korábbi jogszabályellenes működése miatt ismeretlen tettes ellen az intézmény júniusban kinevezett ügyvezetője, miután az általa indított átvilágítás súlyos szabálytalanságokat és hiányosságokat tárt fel – tájékoztatta tegnap az MTI-t a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. A jelentések szerint a Helikon Kastélymúzeum Közhasznú Nonprofit Kft.-nél a számviteli törvény szerinti bizonylati fegyelem nem létezett, és meg nem történt gazdasági eseményeket könyveltek. A részleges leltárellenőrzés pedig eltérést állapított meg a nyilvántartásokhoz képest. Az átvilágítási jelentés súlyos munkajogi szabálytalanságokra is rámutatott. A társaság ügyvezetője – az MNV egyetértésével – a vizsgálat során feltárt szabálytalanságok miatt a számvitel rendjének megsértése, s a munkáltatással összefüggésben elkövetett adócsalás, sikkasztás, hanyag kezelés bűncselekménye elkövetésének alapos gyanúja miatt fordult a hatóságokhoz.
Czoma László, az intézmény korábbi igazgatója azt mondta, az MNV minden évben elfogadta a kastély üzleti tervét és beszámolóját, soha nem hívták fel a figyelmét bármiféle szabálytalanságra. – Az adóhivatal is rendszeresen végzett ellenőrzéseket, és ezek során mindent rendben találtak. A foglalkoztatással kapcsolatban a munkaügyi felügyelet tárt fel hiányosságokat, amelyeket azonnal korrigáltak, jogkövetkezményük ezeknek a hibáknak nem volt – tette hozzá.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.