Feljelentett szónokok

Munkatársunktól
2011. 08. 22. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Több feljelentés érkezett a Legfőbb Ügyészséghez a Magyar Szigeten elhangzottak miatt. A vádhatóság szerint a szükséges intézkedések érdekében vizsgálják a beadványokat. Mint azt tegnap megírtuk, már a Terrorelhárító Központ (TEK) is vizsgálja Toroczkai Lászlónak, a Jobbik Csongrád megyei önkormányzati képviselőjének és Tyirityán Zsoltnak, a Betyársereg vezetőjének botrányos szavait. Toroczkai Gyurcsány Ferenc és Orbán Viktor agyonlövéséről elmélkedett a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom által szervezett táborban, Tyirityán pedig zsidók és más bőrszínűek lelövését taglalta. A Betyársereg vezetője többek között arról beszélt: „el kell jutni oda, hogy egy gépkarabélynak az elsütőbillentyűjét valaki meg tudja húzni, esetleg akkor, hogyha egy másabb bőrszint lát”.
A Magyar Helsinki Bizottság tegnap nyílt levélben fordult a köztársasági elnökhöz, a miniszterelnökhöz és a legfőbb ügyészhez. A szervezet szerint az elhangzottak egyes társadalmi csoportok tagjai elleni erőszakra hívnak fel, nagy valószínűséggel megvalósítják a közösség elleni izgatás bűntettét. Orbán Viktortól arra várnak választ, mikor ítéli el a magyar közbeszédben példátlan durvaságú uszítást. Az államfőtől azt kérdezik, hogy „a nemzet egységének megtestesítőjeként” miért marad ilyenkor néma.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.