Fény és árnyék

Élesen bírálta tegnap a XXVI. Katolikus Ifjúsági Világtalálkozóra Madridba érkező XVI. Benedek a jelenkor legnagyobb kihívásait: a fogyasztási őrületet, a felületességet és az élvhajhászatot.

MN
2011. 08. 28. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A pápa egyúttal annak a meggyőződésének is hangot adott, hogy a jelenlegi gazdasági válság az erkölcsi lazulás következménye. XVI. Benedeket a repülőtéren egyébként I. János Károly spanyol király és Zsófia királyné köszöntötte. A pápát azonban nem mindenki fogadta lelkesedéssel. Néhány ezer szabadgondolkodó és ateista a katolikus vallási vezető ellen tüntetett érkezésének előestéjén a spanyol fővárosban. A rendőri akció során tizenegy tüntető sérült meg, nyolcat őrizetbe vettek.

Részletek a 8., vezércikk a 7. oldalon

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.