FILMCSÍK

Makrai Sonja
2011. 08. 28. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A majmok bolygója: Lázadás
Színes, magyarul beszélő, amerikai sci-fi akciófilm, 106 perc, 2011. Rendező: Rupert Wyatt. Forgalmazó: InterCom.
Eddig kellett várni a nagy sikerű Majmok bolygója előtörténetére. A piszkos kezdetre, a gyógyszeripart kiszolgáló kísérleti alanyok kálváriájára. A majmok megelégelik a rabságot, s egyikük vezérletével háborút indítanak elnyomóik ellen. Karrierista tudósszörnyek és az emberszabásúak sorsdöntő összecsapása.

Blue Valentine
Színes, feliratos, amerikai romantikus dráma, 112 perc, 2010. Rendező: Derek Cianfrance. Forgalmazó: Budapest Film.
Egy zátonyra futó kapcsolat lélektanát boncolgatja Cianfrance filmje Michelle Williams és Ryan Gosling bravúrós kettősével. Jelenetek egy hétköznapi pár életéből, akiket a gyerek, aki összeköt és aki végleg elválaszt. Gyönyörű-fájdalmas életek lassú bomlása.

Frászkarika
Színes, fekete-fehér, magyarul beszélő, amerikai horrorvígjáték, 120 perc, 2011. Rendező: Craig Gillespie. Forgalmazó: Fórum Hungary.
Újabb blockbuster-darab a divatos vámpírsztorik túl hosszúra nyúló sorából. A gimibe egy szolid fiú bőrébe bújt vérszívó érkezik. Ezzel egyedül Charlie Brewstern van tisztában, aki magára vállalja a feladatot, hogy megállítsa a tömeges kisvárosi vérengzést.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.