Halálos cápatámadás Praslin szigeténél

Rövid időn belül második alkalommal vesztette életét cápatámadás miatt fürdőző a Seychelle-szigeteken. Legutóbb egy brit férfit csonkított meg egy tengeri ragadozó; az éppen nászúton lévő áldozat belehalt a vérveszteségbe.

Hírösszefoglaló
2011. 08. 27. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mézesheteit töltötte nejével a Seychelle-szigeteken az a brit állampolgárságú férfi, aki kedd délután vált cápatámadás áldozatává Praslin partjainál – közölte honlapján a Die Welt.
A harmincéves turistát újdonsült felesége szeme láttára marcangolta szét a ragadozó. A cápa letépte Ian Redmond egyik karját, leszakította a húst a combjáról, de harapásnyomok voltak a felsőtestén is. A férfi segélykiáltásaira és fájdalmas hörgéseire a partról többen a mentésére indultak, végül egy halász emelte csónakjába, s rövidesen egy helikopter is érkezett, amellyel kórházba szállították volna, de a nagy vérveszteség miatt rövid időn belül elhunyt. Az AP úgy tudja, hogy a nászutas pár vasárnap érkezett Praslinra, és pénteken akar tovább utazni a főszigetre, Mahéra, mielőtt hazatért volna Nagy-Britanniába. Két hét leforgása alatt ez volt a második halálos cápatámadás a világ legszebb tengerpartjának tartott üdülőhelyen. Augusztus 2-án egy búvárkodó, 36 éves francia férfival végzett egy cápa – emlékeztetett a távirati iroda, hozzátéve: egy helybéli szerint csaknem négy évtizede nem fordult elő cápatámadás ezen a fürdőhelyen.
A hatóságok mindenesetre még kedden este elrendelték az összes környező strand bezárását, és megtiltották a fürdést a térségben. A támadó cápa vagy cápák felkutatására dél-afrikai szakértőket hívtak a helyszínre. A haiwelt.de (Cápavilág) nevű portál szerint a Seychelle-szigetek körüli vizekben nyolc cápafajta található meg állandó jelleggel, közülük a legfélelmetesebb alighanem a nagy fehércápa (Carcharodon carcharias), amely a világ számos pontján tépett szét már embereket.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.