Harc és ármány az egyházi normatíváért

Csökkentek a kis egyházak bizniszlehetőségei az új egyházi törvény miatt. Ezért a hitéleti tevékenységéről nem ismert, a Magyarországi Református Egyházhoz sem tartozó Kálvin János Református Presbiteri Misszió új megoldást volt kénytelen keresni az egyházi normatíva lehívására az államtól. Hiába kilincseltek, a történelmi egyházak egyike sem akart közösséget vállalni a liechtensteini és belize-i offshore hátterű cégcsoporttal, bármily nemes dolog is az idősek gondozása.

Sipos Anett
2011. 08. 24. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Miután mindenhonnan visszautasítást kaptak, kénytelenek voltak más eszközökhöz folyamodni. A cégcsoport egy esztergomi görög katolikus papot vett végül rá, hogy írja alá velük a fenntartói szerződéseket, mely iratokra a püspök jóváhagyását egyszerűen ráhamisították. Ezzel a hamis igazolással próbáltak aztán a lehető leggyorsabban hozzájutni a 762 millió forintos normatívához. A püspök, ahogy tudomást szerzett az ügyről, leállította a pénzgyűjtési akciót, a papot elbocsátotta hivatalából, ügyvédjük büntetőfeljelentéseket tesz.
Részletek az 5. oldalon

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.