Hatpontos kísérlet

Munkatársunktól
2011. 08. 27. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mindent még nem nyerhet meg, ellenben mindent már el is veszíthet férfi kosárlabda-válogatottunk a ma 19 órakor Szolnokon kezdődő, Portugália elleni Európa-bajnoki pótselejtezőn. Csapatunk, mint ismeretes, úgy jutott egyáltalán a pótkvalifikációs lehetőséghez, hogy váratlan, ad hoc döntéssel a litvániai Eb-mezőnyt 16-osról 24-esre duzzasztották, ennek köszönhetően a magyar, finn, portugál trióból két alakulat számára megnyílik az út a hónap végén kezdődő kontinenstornára.
Csakhogy a mieink két mérkőzés után két vereséggel állnak: előbb Coimbrában kaptak ki a házigazdától 71-66-ra, majd múlt pénteken Szolnokon a finnektől 75-73-ra, míg a csoport harmadik összecsapásán az északiak hazai pályán 68-56-ra verték a portugálokat. Mindebből adódik, hogy együttesünk csak akkor tekinthető biztos továbbjutónak, ha ma és vasárnap Helsinkiben is győz, méghozzá több mint öt, illetve két ponttal. Persze önmagában elegendő lehet Szolnokon legalább hattal elintézni a portugálokat, ám az augusztus 24-i záráskor ők fogadják a finneket, akik, ha addigra három győzelemmel állnak, biztos elsők, és nem feltétlenül törik öszsze magukat a magyarok második helyéért.
Úgyhogy ezt ma fiainknak kellene megtenniük, és Báder Márton a távirati irodának nyilatkozva osztotta e nézetet. A válogatott centere kijelentette: „Minden sportembert megviselnek a kudarcok, ráadásul a finnek elleni nyerhető meccs volt, de pozitívan kell hozzáállni a folytatáshoz, ki kell javítani a hibákat. Az elvesztett harmadik negyed mindkét mérkőzésen kritikusnak bizonyult, ennek talán pszichés okai vannak. A két ellenfél közül egyértelműen a finnek a jobbak, és ha holnap legalább hat ponttal verjük a portugálokat, akkor a végelszámolásnál a mi javunkra billenhet az egymás elleni mérleg. Elszántak vagyunk.”

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.