Hazugságvizsgálat leplezheti le a csalókat

Poligráfos hazugságvizsgálattal tisztázná magát az a sajónémeti mezőőr és három áltolvaj, akik a közelmúltban a TV2 Napló című műsorában szerepeltek. Továbbra is állítják, nem ők, hanem a kereskedelmi csatorna munkatársai találták ki, hogy el kell játszani a terménylopást. A TV2 ezt tagadja, és jelezte, a stáb tagjai szintén állnak a vizsgálat elé.

2011. 08. 25. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem nyugszunk bele abba, hogy a TV2 csalóknak kiált ki minket. Úgy határoztunk, hogy akár a poligráfos hazugságvizsgálatba is belemegyünk – jelentette ki lapunknak Terjék Zoltán sajónémeti mezőőr, akit korábbi nyilatkozatai miatt időközben elbocsátottak állásából.
Ismert, lapunk riportja nyomán a közelmúltban a TV2 stábja Sajónémetiben járt, hogy terménytolvajokat leplezzen le. A kereskedelmi csatorna az akcióról készült anyagot a következő vasárnap le is adta, a műsor szerint a stáb kamerái előtt három kukoricatolvajt elkaptak. Egy héttel később azonban Vujity Tvrtko, a csatorna műsorvezetője már arról számolt be, hogy megvezették őket. Elmondta, a mezőőr „saját maga rendezte meg” a leadott jelenetet, és az embereket ő kérte fel, hogy játsszák el a kukorica eltulajdonítását. A Naplónak akkor nyilatkozott Terjék Zoltán is, aki látszólag magára vállalta az akció megszervezését.
A mezőőr azonban lapunknak elmondta, és ezt mondta a rendőrségi vallomása során is, hogy csak azért tette az önleleplező nyilatkozatot, mert menteni akarta a riportert. Barczai Gabriella ugyanis néhány nappal az első adás után azzal kereste meg, hogy nyilatkozzon úgy, mintha ő vezette volna félre a tévéseket, nem pedig a stáb rendezte volna a jelenetet. – Azért vállaltam magamra az egészet, hogy mentsem a riporter állását, erre engem tettek az utcára. Most már azt akarom, hogy derüljön ki az igazság – fakadt ki Terjék Zoltán.
A három „kukoricatolvaj”, akik a helyi vízmű alkalmazottai, szintén azt állítják, nem a mezőőr kérte meg őket a terménylopás eljátszására, hanem a stáb. Farkas Lajos, az egyik áltolvaj azt is elmondta, megmondták a riporterhölgynek, hogy segítenek, de csak akkor, ha kitakarják az arcukat, eltorzítják a hangjukat, és nem lesznek felismerhetők.
– Kértük azt is, írják ki, hogy illusztráció. Se ezt, se azt nem tették meg – panaszkodott lapunknak Farkas Lajos.
Megkerestük a TV2-t, hogy megtudjuk, a stáb tagjai vállalnának-e egy hazugságvizsgálatot.
– Abszurdnak találjuk a felvetést, hiszen a múlt hét pénteken a tv2-hu-ra feltöltött két videoanyagban a mezőőr többször, mindenki számára egyértelműen elismerte, hogy a forgatócsoport tudta nélkül, ő szervezte az akciót. Ennek ellenére a stábtagok állnak a vizsgálat elé – mondta Koltay Tamás, a TV2 szóvivője.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.