Hétmilliárdnyi elveszett kötbér?

2011. 08. 01. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hűtlen kezelés gyanújával feljelentést tett a Jobbik ismeretlen tettes ellen a Budapest Airport (BA) Zrt. tevékenysége kapcsán. Bertha Szilvia, a párt országgyűlési képviselője tegnapi sajtótájékoztatóján arról beszélt: a magyar állam körülbelül hétmilliárd forinttól esett el amiatt, hogy eddig nem hívta le azokat a kötbéreket, amelyeket a munkavállalói jogok sorozatos megsértése miatt jogában állt volna. Emlékeztetett: a BA a privatizációs szerződésben vállalta, hogy a munkavállalók jogait tiszteletben tartja, és megsértésük esetén ötmillió eurós kötbért fizet. Ehhez képest már öt bírósági ítélet született az előírások megsértéséről, az állam mégsem élt kötbérigényével – mutatott rá az ellenzéki politikus. Hozzátette: ezzel a magyar állam legalább 25 millió eurótól, tehát körülbelül hétmilliárd forinttól esett el.
Bertha Szilvia úgy látja: az ötrendbeli jogsértés is azt jelzi, hogy a BA tulajdonosai és vezetése „teljes mértékben az érdekképviseletek ellehetetlenítésére, illetve a munkavállalói jogok lábbal tiprására rendezkedett be”. Példaként említette: számos jogosítványt megvontak a szakszervezettől, és az üzemi tanács jogosultságait is csorbították.
Megkeresésünkre a BA szóvivője, Hardy Mihály nem kívánta kommentálni a Jobbik feljelentését.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.