Ismét két magyar arany Sencsenben

MTI
2011. 08. 28. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Cseh László 400 vegyesen, Deák Nagy Marcell pedig a 400 méteres síkfutásban aranyérmet nyert tegnap a Sencsenben zajló Universiadén, az egyetemista és főiskolás sportolók világjátékán. Cseh 4:12.67 perces idővel csapott a célba, magabiztosan előzte meg a japán Horihata Juját (4:13.66) és a harmadik amerikai William Harrist (4:15.50). A pekingi olimpia háromszoros ezüstérmese korábban 200 m pillangón és 200 m vegyesen győzött a kínai városban.
A 19 éves Deák Nagy már a magyar küldöttség ötödik aranyérmét gyűjtötte be. A tavalyi junior- világbajnokságon ezüstérmes, idén pedig junior Európa-bajnok atléta 45.50 mp-cel diadalmaskodott. Ezzel alig maradt el 45.42-es országos csúcsától, második legjobb idejével ért célba.
A magyar csapat eddig öt arany- és egy bronzérmet szerzett az Universiadén.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.