Izraeli vérfürdő

Munkatársunktól
2011. 08. 28. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Összehangolt támadást intéztek tegnap terroristák izraeli járművek és katonák ellen a Sínai-félszigeten, Eilat üdülőhely környékén – írta az MTI. Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök közölte, a támadásban hét izraeli, hét támadó meghalt, több mint huszonöten pedig megsebesültek.
A terroristák több osztagban támadtak. Egy autóbuszt, egy személygépkocsit és egy katonai járőrt rohantak meg. Az izraeli erők tűzharcot vívtak a támadókkal, amely még este is tartott. Ehud Barak szerint ez egy összehangolt, súlyos terrortámadás volt, amely az bizonyítja, gyengül Egyiptom befolyása a Sínai-félszigeten, a terrorista tevékenységek pedig egyre elterjedtebbé válnak. Izrael közben légitámadást hajtott végre a Gázai övezet déli részében lévő Rafah ellen, mindössze néhány órával a támadás után. Palesztin kórházi források szerint a támadásban hat palesztin meghalt. Információk szerint az izraeliek végeztek a Népi Ellenállási Bizottságok vezetőivel, akik szerintük felelősek voltak a támadásért. A csapásban egy kilencéves palesztin kisfiú is meghalt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.