Jó ajánlatot tettek a kínaiak

Hírösszefoglaló
2011. 08. 27. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nagy az érdeklődés a német Hochtief-csoport reptérkezelő holdingja iránt; ez a konglomerátum látja el a budapesti Liszt Ferenc repülőtér üzemeltetését is – adta hírül tegnap a távirati iroda. Tegnapi közlések szerint a holdingért több befektető is versenybe szállt, s az üzletet még az idén nyélbe üthetik. A Hochtief a budapesti mellett az athéni, a düsseldorfi, a hamburgi, a sydney-i és a tiranai nemzetközi repülőtér működtetésében érdekelt.
A német cég legutóbb tudatta: rendkívül elégedett az értékesítési folyamat eddigi menetével, ám azt nem tette közzé, mely vállalkozói csoportoktól érkezett ajánlat. A Dow Jones ugyanakkor tudni véli a részleteket. A hírügynökség beszámolója szerint négy érdeklődő van. Az egyik a frankfurti repülőteret is üzemeltető német Fraport, amely a Deutsche Bank ingatlanfejlesztési alapjával közösen pályázik. Jelentkezett a Vinci SA francia építőipari társaság, s egy, a német Allianz Capital Partnerst is magában foglaló konzorcium. A Hainan Airlines kínai légiközlekedési csoport a mintegy 1,3 milliárd eurós ajánlatával a legtöbbet ígérő pályázók között van. A Dow Jones információi szerint az aspiránsok augusztusban átvilágítják a Hochtief holdingjához tartozó repülőtér-üzemeltető társaságokat, felmérik pénzügyi, gazdasági és jogi helyzetüket, s helyszíni szemléket tartanak. A hónap végén a Hochtief kiválaszt két pályázót, amelyekkel részletes tárgyalásokba kezd.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.