Jótékony kötéltáncos

MN
2011. 08. 31. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Freddy Nock svájci kötéltáncos a Zugspitze drótkötélpályáján – biztosítókötél és az egyensúlyozást segítő rúd nélkül – lépked a dél-németországi Garmisch-Partenkirchen közelében fekvő Grainauban. Nock a 995 méter hosszú drótkötélen végigsétálva 348 méteres szintkülönbséget küzdött le szombaton 90 perc alatt, amíg a legmagasabb német hegycsúcsra, a Zugspitzére felért. Az akrobata új világcsúcsot készül felállítani azzal, hogy egymást követő hét napon a németországi, ausztriai és svájci Alpok hét csúcsát hódítja meg drótköteleken egyensúlyozva. Mutatványsorozatával Nock az UNESCO egyik bangladesi gyermeksegélyező programjához próbál 70 ezer frankot (16,8 millió forintot) összegyűjteni.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.