Jöttek, láttak, győztek – már aki

Balogh Roland
2011. 08. 24. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jarvis Cocker az idei Sziget talán egyik legszimpatikusabb figurája, jött, látott, győzött. A majdnem tízéves szünetet tartó és az idei brit Glastonbury fesztiválon visszatérő Pulp énekese azon ritka madarak közé tartozott, aki tökéletesen tisztában volt, hol is jár, ami egy világjáró, koncertkörutakon élő zenésztől kevéssé várható el – emlékezett zenekara 2002-es fellépésére. Érzékenyen, bolondítóan játszott a közönséggel – még az is, aki korábban nem rajongott értük, azóta biztos meghallgatott néhányat az örök klasszikusaik közül.
Külön üdítő volt a naivan aranyos, ugyanakkor kegyetlenül öntudatos Kate Nash szombati koncertje. A Magyarországon először játszó 24 éves brit hölgyemény mindent kiadott magából: sikoltozó verstől a megmosolyogtató leánykérésig. El kell ismerni, Nashnek jó a humora, hiszen a közönség tetején a színpadra tolt, mellkasán a „gyere hozzám” feliratot viselő fiatalembert nem küldte el a keménykötésű kidobókkal, hanem néhány szám erejéig maga szórakoztatta.
Sajnos nem hozott hatalmas áttörést az Amy Winehouse helyett érkező 30 Seconds to Mars. Aki bő hónapja ott volt a soproni VOLT-fesztiváli koncertjükön, szomorúan konstatálhatta, nem sokat változott a repertoár, még a számok sorrendje is majdnem megegyezett. Persze volt abban némi alázat, ahogy megemlékeztek művésztársuk tragikus haláláról, és a színpadon magyar zászlós fiatalember is ugrálhatott velük, de a fáradtság jele már kiütközni látszik az amerikai bandán. Jól jön majd nekik az év végi szünet.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.