Kállay Kristóf lehet a Kopint vezetője

Munkatársainktól
2011. 08. 25. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nyitrai Zsolt infokommunikációs államtitkár a mai nappal kezdeményezi, hogy Kállay Kristófot nevezzék ki a Kopint-Datorg Zrt. vezérigazgatójává – értesült a Magyar Nemzet. Az állami cég vezetője júniusi lemondásáig Pásztory Tamás volt, posztját ezután megbízott vezérigazgatóként Száray Lóránt töltötte be. Nyitrai Zsolt tegnap indítványozta a Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség (KIFÜ) elnökének, Kratochwill Péternek a felmentését. Kratochwill vezette korábban a Kopint Datorg Zrt.-t és közvetlenül a kormányváltás előtt a KIFÜ jogelődjét is, a Pénzügyminisztérium Informatikai Szolgáltató Központját. Nyitrai Zsolt döntése nyomán távozott a fejlesztési tárca hírközlésért és audiovizuális médiáért felelős helyettes államtitkára, Vasváriné Menyhárt Éva is, aki augusztus 15-i hatállyal nyújtotta be lemondását.
Lapunk arról is értesült, hogy Hidvéghi Balázs, a Nemzetgazdasági Minisztérium nemzetközi és európai ügyekért felelős helyettes államtitkára veszi át a külgazdasági államtitkári poszton a napokban felmentett Becsey Zsolt helyét. Az államtitkárságot emellett átszervezik. Hidvéghi a jövőben elsősorban a működő tőke behozataláért felel. A külgazdasági feladatok egy része pedig egy kibővített államtitkársághoz kerül, amit Szatmáry Kristóf, a jelenlegi belgazdaságért felelős államtitkár vezet majd. Úgy tudjuk, Hidvéghi ugyanazt a befektetéstámogatási stratégiát viszi tovább, mint amit Becsey Zsolt vezetésével az államtitkárság eddig is folytatott. Ennek jegyében hamarosan négy újabb nagyberuházást jelent be a Nemzetgazdasági Minisztérium.
Részletek a 3. és a 13. oldalon

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.