Kamattartást váró elemzők

Hírösszefoglaló
2011. 08. 27. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Huszonkét szakembert kérdezett meg a honi folyamatokról a Reuters. A távirati iroda beszámolója szerint a hozzáértőknek elsőként arra kellett válaszolniuk: a soron következő ülésén, augusztus 23-án módosít-e a jelenleg hat- százalékos alapkamaton a Magyar Nemzeti Bank.
A megkérdezettek mindegyike arra számít, hogy a jegybank a kamattartás mellett határoz, vagyis augusztus már a hatodik hónap lesz, amikor nem változik a ráta. A szakértők többsége úgy véli, az alapkamat az idén már nem is mozdul el mostani szintjéről, ám 2012 végére némileg lejjebb ereszkedhet. A szakemberek a GDP-bővülés alakulásáról is véleményt formáltak. A konszenzusos adat két százalék.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.