Kárpótlás az egyházi ingatlanokért

Hírösszefoglaló
2011. 08. 28. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kormány huszonhárom volt egyházi ingatlan tulajdoni rendezéséről döntött: az 1,374 milliárd forint értékű kártalanítást az állam a tervek szerint szeptember 30-ig fizeti ki az egyházaknak, illetve az ingatlanokat átadó önkormányzatoknak. A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkárságának közleménye szerint a Magyar Katolikus Egyház és a Magyarországi Református Egyház által visszaigényelt ingatlanok tulajdoni helyzete most, húsz év után, végre rendeződik.
A jelenleg elfogadott kormányhatározat húsz, 758,7 millió forint összértékű ingatlan helyzetét rendezi a Magyarországi Református Egyházat, valamint három ingatlan tulajdonjogát a Magyar Katolikus Egyházat érintően. A teljes egyházi ingatlanrendezési folyamat a kormány tervei szerint ősszel zárul le.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.