Két párharcban még magyar érdekeltség

Munkatársunktól
2011. 08. 25. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ma és holnap rendezik a Bajnokok Ligája-selejtező 4., utolsó fordulójának első mérkőzéseit, s bár magyar csapatért nem szoríthatunk, négy honfitársunk érdekelt a párharcokban: Szabics Imre együttese, a Sturm Graz a Rubin Kazany, míg a Köteles Lászlót, Tőzsér Dánielt és Tóth Balázst foglalkoztató Genk a Maccabi Haifa vendége lesz. Szabics bokasérüléssel bajlódik, a hét végi Sturm–Rapid (1-0) bajnokin nem játszott, Belgiumban a Genk–Waregem (2-0) meccsen Köteles védett a házigazdáknál, Tőzsér is végig pályán volt, gólpasszt adott, Tóthot nem nevezték, s utóbbival Franky Vercauteren vezetőedző nem is nagyon számol.
A BL-ben az utolsó selejtezőkör tétje a csoportkörbe jutás, de a vesztesek sem búcsúznak az európai kupaporondtól, a párharcokban alulmaradó együttesek az Európa-liga főtábláján folytatják szereplésüket. A mai játéknap slágermérkőzésén az Arsenal az Udinesét fogadja, s izgalmas találkozót ígér a Benfica holland vendégjátéka is: az előző szezonban az EL-ben elődöntőig jutó portugálok a Twente otthonában szerepelnek. Holnap a legnagyobb érdeklődés vélhetőleg a Bayern München Zürich elleni hazai összecsapását kíséri. A bajorok az 1997/98-as szezon óta csak egyszer hiányoztak a BL főtáblájáról, a 2007/08-as kiírásban az előző évi bajnoki negyedik helyük után be kellett érniük az UEFA-kupában való indulással, de a sorozatban legalább az elődöntőig jutottak. A Bundesliga tavalyi szezonjában is rezgett számukra a léc, ám befutottak a harmadik helyre, így selejtezhetnek. S nyilván nem az Európa-ligába készülnek.
BL-selejtező, 4. forduló, kedd, bajnokok ága: FC Köbenhavn– Viktoria Plzen, BATE Boriszov– Sturm Graz; nem bajnokok ága: Arsenal–Udinese, Lyon–Rubin Kazany, Twente–Benfica. Szerda, bajnokok ága: Wisla Kraków– APOEL, Maccabi Haifa–Genk, Dinamo Zagreb–Malmö, nem bajnokok ága: Bayern München–FC Zürich, Odense–Villarreal. A mérkőzések 20.45 órakor kezdődnek.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.