Kihallgatták Vadai Ágnest

Swendt Pál
2011. 08. 21. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tanúként hallgatta ki a Budapesti Katonai Ügyészség tegnap Vadai Ágnest, a parlament nemzetbiztonsági bizottságának MSZP-s elnökét, valamint Gulyás Józsefet, a testület egykori SZDSZ-es delegáltját. A szocialista politikus a meghallgatását követően tartott sajtótájékoztatón azt állította, hogy az eljárás, ahová egyébként magánszemélyként idézték, nem kapcsolódik a kémbotrány nyomozásához. A bizottság elnöke az ügyben elrendelt titkosításra hivatkozva a meghallgatás részleteiről nem beszélt, ugyanakkor azt mondta, hogy szégyellje magát, aki a katonai ügyészséget ilyen helyzetbe hozta. – Úgy gondolom, nincs is ügy, ahogyan kémügy sincs – érvelt a politikus, majd arról panaszkodott, hogy az utóbbi eljárással kapcsolatban megkapta a belügyminiszter levelét, amelyben Pintér Sándor arról tájékoztatta, hogy nem áll módjában a titkosítást feloldani, mert a katonai ügyészség az illetékes. A bizottság elnöke szerint ezzel a kör bezárult, korábban ugyanis a katonai ügyészség azt közölte vele, hogy nem ők a titokgazdái az ügynek. Vadai előtt távozott az ügyészség épületéből Gulyás József, aki újságíróknak azt mondta, tanúkihallgatása korábbi bizottsági tagságával áll összefüggésben. Az egykori szabad demokrata bizottsági tag szerint sem a kémügyről, hanem egy másik nemzetbiztonsággal kapcsolatos témáról volt szó, amelynek ismertetésétől titoktartási kötelezettségére hivatkozva elzárkózott.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.