Kínai elismerés ifjú magyar feltalálóknak

Nagy Áron
2011. 08. 26. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kiemelt dicséretet kaptak a kínai ifjúsági tudományos technológiai és innovációs verseny (CASTIC) magyar vendégszereplői, akik korábban már itthon is bizonyítottak – közölte a Magyar Innovációs Szövetség. Az augusztus elején Hohhot városában, Belső-Mongólia Autonóm Tartományban zajló megmérettetésen Erdélyi Soma és Lipécz Ádám, a Magyar Fiatal Tudósok Társaságának tagjai képviselték hazánkat. A fiatalok a kínai zsűri előtt Medical Pocket Assistant nevű alkalmazásukkal mutatkoztak be. A program egy mobiltelefonokra optimalizált honlap, amelynek segítségével elsősegély-nyújtási képzettséggel nem rendelkezők is gyorsan megtudhatják, hogyan kell például stabil oldalfekvésbe helyezni valakit.
A CASTIC-ot egyébként 26. alkalommal rendezték meg. A verseny hagyományosan a kínai fiataloké, európaiakat csak 2007 óta hívnak meg rá. Idén 19 külföldi találmányt és kutatási eredményt mutattak be, köztük a magyarországi 20. Ifjúsági tudományos és innovációs tehetségkutató versenyen már első díjjal jutalmazott Medical Pocket Assistant-ot. Kiemelt dicséretet mindössze hét munka kapott.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.