Költözik a Vaszary Képtár

2011. 08. 25. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jövő hétfőn Kroó András Én, Rippl-Rónai József című játékfilmjének bemutatásával és a filmvetítést követő beszélgetéssel – itt a két főszereplő, feLugossy László, Csorba Mária, valamint Farkas Zsuzsa művészettörténész is megszólal – búcsúzik látogatóitól a kaposvári Vaszary Képtár, ahol hétfőig látogatható még az Antal–Lusztig-gyűjtemény válogatáskiállítása is.
A somogyi megyeszékhely sétálóutcájának legpatinásabb épületében, az Anker-házban berendezett képtár megalakulása fontos momentum volt a város életében – 1996-ban a 1990-ben tatarozás miatt bezárt Somogyi Képtár jogutódjaként hozták létre. A helyi és a dél-dunántúli országrész alkotóinak tárlatain túl a Vaszary Képtár adott helyet például a bárdudvarnoki üvegművészeti alkotótáborokban készült munkáknak, Szász Endre, Anna Margit, Tóth Menyhért, Kőnig Frigyes és Czene Márta műveinek, de a Vaszary Képtárban tekinthették meg a látogatók a Kriznya-emlékkiállítást is.
A képtár életében ismét új fejezet kezdődik: a kiállítóhely Kaposvár új kulturális intézményébe, az Agorába költözik. Azt azonban még mindig nem tudni, hogy Vaszary Képtárként önálló intézmény maradhat-e.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.