Magánűrhajó indul a nemzetközi bázisra

MTI
2011. 08. 26. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Teherszállító próbamisszióra küldik november 30-án a Dragon űrhajót, amely több mint egy héttel elindítása után rákapcsolódik a Nemzetközi Űrállomásra – jelentette be hétfőn a kaliforniai Hawthorne-ban a rakétákat és űrhajókat gyártó SpaceX magáncég. Az amerikai űrkutatási hivatal (NASA) azt tervezi, hogy űrrepülőgép-flottájának idei nyugállományba helyezése után négy-öt évvel a SpaceX-hez hasonló teher- és utasszállító űrhajók kifejlesztésén dolgozó amerikai magánvállalatokat bízza majd meg asztronautái és felszerelésük szállításával. Addig az orosz Szojuz űrhajókon bérel helyet magának.
A Dragon volt az első magánűrhajó, amely tavaly decemberben Föld körüli pályára állt, majd viszszatért. A tesztrepülésen dokkolási manővereket is szimuláltak.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.