Már a kormányzásra készül az MSZP

Munkatársunktól
2011. 08. 24. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tizenkét munkacsoport mintegy 140 szakértővel dolgozik az MSZP József Attila Alapítványának – jelentette ki Szekeres Imre, a szervezet elnöke a Népszavának adott interjújában. A szocialista politikus beszámolt arról, hogy az egyik munkacsoport feladata az is, hogy javaslatokat készítsen a kormányzati struktúrára, amely majd „érdemben tud intézkedni”. – Hatalmas minisztériumoknak nincs értelme, mert fontos az egyértelmű politikai és szakmai felelősség és a hatékonyság – mondta, hangsúlyozva, pártja arra törekszik, hogy a legközelebbi koalíciós tárgyalásokon ott legyenek. A szocialisták optimistán tekintenek a jövőbe, amely némiképp meglepő, hiszen például a Nézőpont Intézet legfrissebb felmérése szerint a Jobbik is népszerűbb a pártnál. A kutatás alapján a leadott voksok 18 százalékát szerezné meg a radikális jobboldal szemben az MSZP 16 százalékával.
Szekeres Imre beszélt arról is, hogy az alapítványban a szakmai-politikai álláspontok tisztázása zajlik az oktatástól a gazdaságpolitikán át a környezetvédelemig, a készülő programok pedig „drasztikus változást jelentenek” az előző nyolc év kormányzásához képest. A politikus szerint ez azonban nem a szocialista kormányok bírálata. – A 2002–10 közötti kormányok teljesítményéből semmit nem von le, hogy ma más politikára van szükség, mert megváltoztak a viszonyok – magyarázta Szekeres Imre, aki szerint az MSZP feladata is megváltozott. Kifejtette: ’89-től 2010-ig a párt vállalta, hogy menedzseli az államszocializmusból való kimenetet, de mára „az átmenet lezárult”. Szekeres hozzátette azt is, a köz- és szakpolitikai programok készítésénél az az alapelvük, hogy csak olyat mondanak, amit 2014-ben meg is tudnak valósítani.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.