Megbüntethetik Stadlert

Munkatársunktól
2011. 08. 28. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Következményei lesznek annak – a világhálóra került – videofelvételnek, amelyen Stadler Mária, a főváros V. kerületi Fidesz-csoportjának tagja hallható – közölte a helyi pártcsoport alelnöke a távirati irodával. Puskás András azt is kijelentette, a felvételen elhangzottakkal a párt nem ért egyet, a botrányos kijelentés nyomán előállt helyzettel pedig a szeptemberi első ülésen mindenképpen foglalkozni fognak.
Stadler Mária a kuruc.info által nyilvánosságra hozott felvétel szerint évekkel ezelőtt kérdőre vonta Budaházy Györgyöt, amikor azt mondta: „ha maguk radikálisok lennének, akkor vennének stukkert, és lelőnék ezt a rohadék Gyurcsányt”.
Puskás András tegnapi közleményében azt is kiemelte, „a Jobbik köreiből nyilvánosságra hozott videofelvétel nyilvánvalóan nagy segítséget jelent most a mentelmi jogának felfüggesztése előtt álló Gyurcsány Ferenc számára”.
A főváros V. kerületének Fidesz-alelnöke felhívta a figyelmet arra is: Stadler Mária semmilyen funkciót nem tölt, és soha nem is töltött be sem a pártban, sem Belváros-Lipótváros önkormányzatában, „ellentétben a szocialista Pásztor Tiborral, aki több ciklus óta önkormányzati képviselő és 2010-ben pártja polgármester-jelöltje volt a kerületben”. Puskás András hozzátette: „Pásztor Tiborra onnan emlékezhetünk, hogy 2006-ban ledíszzsidózta Deutsch Tamást. Bízunk abban, hogy Mesterházy Attila és az MSZP az ő ügyében is megteszi a szükséges lépéseket.”
A felvétel kapcsán az MSZP és az LMP az illetékes hatóságok határozott fellépését és Stadlernek a kormánypártból való kizárását követelte. Utóbbi párt parlamenti frakcióvezetője, Schiffer András arról beszélt, az az erőszakos hangvétel, amely a Jobbikot és a „szélsőjobboldali militáns csoportokat” jellemzi, „kezdetben a Fideszben nyert polgárjogot”.
Stadler Mária tegnap úgy nyilatkozott, ő nem buzdított gyilkosságra, s nem számít a pártból való kizárására.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.