Meglepte a rendőröket a csaló

Csibra Tibor
2011. 08. 21. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem lehetett számítani a gyanúsított erőszakos viselkedésére, ezért nem különleges egység indult annak a huszonhét éves férfinak az elfogására, aki két rendőrt megkéselt, harmadik társukat pedig megtámadta szerdán a budaörsi bevásárlóközpont egyik benzinkútjánál – értesült lapunk. A terhelt ellen hét körözés volt érvényben különböző csalások miatt, de előéletében nem szerepelt erőszakos bűncselekmény, így az óbudai kapitányság nyomozói kezdtek el intézkedni vele szemben a töltőállomáson, miután a főváros III. kerületéből követték a kocsijával közlekedő férfit – mondta el érdeklődésünkre Fülöp Valter, a Budapesti Rendőr-főkapitányság vezetőjének bűnügyi helyettese. A gyanúsított két rendőrt a felkarján szúrt meg a dulakodásban, sérüléseik először súlyosnak tűntek, de a Honvédkórházban történt ellátásuk után elbocsátották őket a gyógyintézményből. A harmadik egyenruhás ki tudta védeni a támadást, neki a nadrágját vágta szét késével a támadó. Az intézkedő rendőrök sérülten is ártalmatlanná tették és megbilincselték a dühöngő embert. A dulakodásban a civil ruhás, az igazolványukat a nyakukban viselő nyomozók fegyvert fogtak a tomboló férfira, de nem használták azt. Ezt vélhetőleg az emberekkel teli, tűzveszélyes benzinkúton nem is tehették volna meg.
Az érintett rendőröket a Honvédkórházból a testület Teve utcai székházába kísérték, ahol Hatala József, az Országos Rendőr-főkapitányság vezetője és Fülöp Valter mondott nekik köszönetet bátor helytállásukért. A csalások miatt korábban körözött férfi ellen a Pestvidéki Nyomozó Ügyészség indított eljárást hivatalos személy elleni erőszak miatt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.