Megnyílt az energetikai pályázat

Munkatársunktól
2011. 08. 25. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tegnap óta lehet beadni pályázatokat energiahatékonysági felújításokra és energiatakarékos épületek építésére az Új Széchenyi-terv zöldberuházási rendszerében – közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium.
A hagyományos építésű, 1992 előtt épült ingatlanok komplex – energiahatékonysági felújítást és megújulóenergia-felhasználást ösztönző – energetikai korszerűsítésére tulajdonosok és lakóközösségek nyújthatnak be pályázatot. E célokra lakásonként legalább 50-60 százalékos energiamegtakarítás esetén legfeljebb 3–5 millió forintnyi támogatás nyerhető el. A pályázati forrás a teljes beruházási érték 40-50 százalékát fedezheti.
Emellett új építésű otthonok is pályázhatnak. Ennek a támogatásnak a célja, hogy az épületek A vagy A+ kategóriás energetikai besorolást érjenek el. A kiíráson természetes személyek és építtető, gazdálkodó szervezetek juthatnak négyzetméterenként 40–60 ezer, de lakóegységenként legfeljebb 4–6 millió forintos pályázati forráshoz. A támogatható tevékenységek köre megegyezik a felújításokéval. A kiírásra október 30-ig vagy az 1,6 milliárd forintos keret kimerüléséig lehet jelentkezni.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.