Megszakítaná rossz sorozatát a Vidi

Tegnap nem rendeztek mérkőzést, csak ma kezdődik meg a labdarúgó NB I 5. fordulója. A rangadóra, mi több, a szakemberek szerint az őszi szezon mérkőzésére holnap kerül sor, az éllovas Debrecen a címvédő Videotont fogadja. Pikáns előzmények után. A fehérváriak fegyelmi eljárást kezdeményeznek a hajdúságiak ellen, mert késve és felemelt áron kapták meg a vendégszektorba szóló jegyeket. A bajnokság másik két százszázalékos gárdája közül a Győr a gyengélkedő, sok problémával küszködő Vasast fogadja, míg az eddigi meglepetéscsapat, az újonc Pécs a kupagyőztes Kecskemétet.

Munkatársunktól
2011. 08. 22. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kétségtelenül barátságtalan lépés, hogy a DVSC éppen most, a Videoton elleni meccs előtt emelte meg a vendégeknek szóló jegyárat. Ugyanakkor az is aránytalan válasz, hogy a Vidi egyből az MLSZ-hez fordult jogorvoslatért. Nehéz lenne eldönteni, mi az igazság. A Debrecen közleményben próbálta védeni a maga igazát. „A DVSC hosszú éveken keresztül az egyik legkedvezőbb áron biztosított jegyet a vendégszurkolóknak az NB I-es csapatok közül. Többször tettünk kísérletet arra, hogy más kluboknál a 2000-2500 forintos jegyárakat csökkentsék, és a vendégszurkolók számára az NB I-ben minden csapatnál egységes jegyárat határozzanak meg. Mivel ez nem járt sikerrel, klubunk úgy döntött, hogy ezentúl a vendégszektorba a jegyek 2000 forintba kerülnek. Egyébként ez a jegyár nem kirívó, hiszen Újpesten 2500 forint, az FTC-nél 2000 forint, Zalaegerszegen 1800 forint, míg a Videoton esetében 1600 forintba kerülnek a vendégjegyek. De például az elmúlt héten Kecskeméten is 2000 forintot fizettek a Loki-szurkolók a jegyekért. Megnéztük a Fehérvár honlapját. A vendégszektorba 1600 forintba kerülnek a jegyek, a vele szemben lévő J szektorba pedig 800 forintos áron is lehet jegyet vásárolni. A DVSC az elmúlt tíz évben egyetlen klubbal szemben sem kezdeményezett eljárást, bár oka több esetben is lett volna rá. Többek között a Fehérvár FC-vel szemben is az MLSZ átigazolási bizottsága előtt, mivel többszöri felszólításunk ellenére sem fizette meg klubunknak egy játékossal kapcsolatban a minket megillető utánpótlás-képzési kártalanítást” – olvasható a közleményben.
Megkockáztatjuk, a mérkőzés végeredményének nagyobb a jelentősége, mint az esetleges fegyelmi eljárásnak. A Debrecen számít az összecsapás esélyesének, hiszen négyből négy győzelemmel rajtolt, ám két meghatározó embere nem szerepelhet a rangadón: Adamo Coulibaly három meccsre szóló eltiltását kezdi meg, Varga József pedig kisebb sérülést szenvedett az Izland elleni válogatott találkozón.
– Úgy néz ki, hogy mostanában mindegyik mérkőzésünk rangadó. Ezúttal az előző szezon bajnoka látogat Debrecenbe, de mi mindig győzelemre játszunk, nem számít, ki az ellenfél, és hogy otthon vagy idegenben lépünk pályára. Most is az a célunk, hogy megszerezzük a három pontot. Remélhetőleg jó mérkőzés lesz, amelyet nagy létszámú közönség előtt játszhatunk le. A Videoton jó csapat, három bajnokija volt eddig, ebből kettőt megnyert, de nekünk ugyanazt a játékot kell produkálnunk, mint eddig: alázattal, akarattal, határozottsággal futballozni, mint ahogy eddig is tettük. Emellett rengeteg futómennyiséget kell produkálni, amibe természetesen a minőségi futás is beletartozik, mert így tudunk az ellenfelünk fölé nőni – fogalmazta meg elvárásait Kondás Elemér, a DVSC vezetőedzője.
A másik oldalon Paulo Sousa azt hangsúlyozta, a Videotonnak meg kellene szakítani a Debrecen elleni rossz sorozatát:
– 2004 óta nem igazán megy nekünk a DVSC ellen. A legutóbbi tizenhat bajnokiból két-két győzelem és döntetlen mellett tizenkettőt elvesztettünk. A Debrecen jól összeszokott csapat, nehéz dolgunk lesz, a legjobb formánkat kell hoznunk, ha pontokat akarunk elhozni ellenfelünk otthonából. Másfelől ilyen mérkőzésekre van szükségünk annak érdekében, hogy fejlődjünk.
A fehérváriaknál nincsenek hiányzók, inkább a bőség zavara érhető tetten. A válogatottban gólt szerzett Elek Ákos rendszeresen kimarad a kezdőtizenegyből, Lencse László pedig Dániába utazott próbajátékra.
Az elmúlt két idényben élvezetes mérkőzéseket vívott a két csapat, reméljük, így lesz vasárnap is.
Újpesten Mészöly Géza szerdai menesztését követően sem csillapodnak a kedélyek. Tegnap felmerült a nyáron szerződtetett Bartha Csaba ügyvezető igazgató távozásának a híre is, amit az érintett nem kívánt kommentálni. Hallgatás – beleegyezés? Néhány napon belül kiderül. Nincs könnyű helyzetben a Vasas és a Ferencváros sem. Előbbi úgy látogat a százszázalékos Győrhöz, hogy továbbra is a levegőben van Komjáti András felmentése. Az FTC a hét közben fegyelmi okokból megvált két légiósától, Abditól és Andrezinhótól, s szombaton a zsinórban három meccset megnyert, négy forduló alatt tizenhárom gólt rúgott Honvédnál vendégeskedik. Nem a zöld-fehérek a találkozó esélyesei.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.