Megtalálták a magyar turistát

Hírösszefoglaló
2011. 08. 22. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Épségben megtalálták tegnap a hegyi mentők azt a fiatal magyar nőt, aki augusztus 6-án tűnt el az olaszországi Appenninekben – jelentette a távirati iroda. Az Abruzzo régióban túrázó húszéves lánynak azután veszett nyoma, hogy a hétvégén egyedül indult neki a lejtőknek. Noha a Mammarosa menedékhelyről is jelezték, hogy sötétedés után sem tért vissza, a hegyi mentőkkel a magyar turista családja vette fel a kapcsolatot itthonról, miután a lány SMS-ben tájékoztatta őket szorult helyzetéről.
„Nem hittem, hogy élve sikerül megtalálni. Csoda, hogy egy fiatal nő, felszerelés és élelem nélkül több mint hat napig kibírta az Appenninek csúcsain” – nyilatkozta Antonio Pace, a nőt megtaláló olasz mentőegység egyik tagja az ANSA hírügynökségnek. A keresés egyes források szerint körülbelül félszáz szakember bevonásával folyt, köztük a csendőrség, rendőrség tagjaival és az erdészet speciális egységeivel. Az olasz hadsereg egyik helikopterét is bevetették – jelentette a La Stampa internetes portálja.
Amikor Antonio Pace rábukkant a turistára, éppen egy pocsolyában próbált megmosakodni. „Elég jó fizikai állapotban találtam, természetesen az első mondata az volt, hogy éhes és enni szeretne valamit. Rögtön odaadtam neki a sonkás szendvicsemet. Azt hiszem, hogy én még nála is boldogabb voltam, hiszen soha nem gondoltam volna, hogy túléli ezt a szerencsétlen kalandot” – tette hozzá Pace, aki az olasz alpesi mentőszolgálat l’aquilai csoportjában szolgál. A távirati irodának elmondta, hogy a lány által megadott koordináták tévesek voltak, ezért eleinte rossz körzetben keresték. Fordulatot az hozott, hogy a csütörtök éjszakát a terepen töltő mentőcsoport másfelé is elmozdult, és megtalálta a lány fényképezőgépét. „Talán az tartotta életben, hogy fiatal, magas és erős. Kabát is volt rajta, ez is védte a hidegtől. Szerencsére olyan helyen töltötte ezt a hat napot, ahol éppen a meredek hegyfalak nyújtottak menedéket a rossz idő ellen, itt a hőmérséklet éjszaka sem sülylyedt tíz Celsius-fok alá” – tette hozzá. Az ANSA abruzzói tudósítója szerint az is segített, hogy a magyar lány maratoni futó és természetvédő. Kivizsgálásra Chieti kórházába szállították, az első orvosi jelentések szerint állapota optimális. Édesanyja és fivére már meg is látogatta.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.