Menesztették a Napló riporterét

2011. 08. 28. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A TV2 megszüntette az álterménylopást bemutató riport készítőjének munkaviszonyát – adta hírül a hvg.hu. A csatorna Napló című műsora július 31-i adásában egy Sajónémetin történt kukoricalopást mutatott be, azt a látszatot keltve, hogy a stáb tetten ért három tolvajt. Később kiderült, a három férfi eljátszotta a lopást, amiért pénzt kaptak. A TV2 először ezt úgy tálalta, a mezőőr vette rá az áltol-vajokat a lopás eljátszására. A mezőőr látszólag magára vállalta az akció megszervezését. Terjék Zoltán – akit közben kirúgtak állásából – lapunknak elárulta, a riportert akarta menteni. Ám a vádak nyomán a mezőőr és az áltolvajok jelezték, hazugságvizsgálatnak is alávetnék magukat. A TV2 először vállalta ezt, majd szerdán megváltak a riportertől. – Bár az első vizsgálat után minden jel arra mutatott, a szerkesztő-riporter vétlen az ügyben, mára egyértelműen bebizonyosodott, részt vett az akció megszervezésében – indokolták. A mezőőr megkövetésére vonatkozó kérdésünkre Koltay Tamás, a TV2 szóvivője azt válaszolta: Terjék Zoltán egyelőre nem keresett meg minket, de nyitottak vagyunk arra, hogy megbeszéljük, miben tudunk segítségére lenni.
A mezőőr jogi képviseletét ellátó Bánhegyi Árpád Ügyvédi Iroda közölte, sajtóhelyreigazítást kérnek, s átgondolják a további lehetséges jogi lépéseket.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.