Müncheni és brémai ötös

Munkatársunktól
2011. 08. 31. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mivel a spanyol első osztályú labdarúgó-bajnokság rajtja a játékosok ellenállása miatt csúszik, az olasz nyitány pedig még várat magára, a kontinens négy elitligája közül a múlt hét végén még csak kettőben futballoztak.
A Premier League szombati rangadóján a Liverpool az Arsenal otthonában nyert 2-0-ra, és nagy kérdés, mikor inog már meg Wenger mester alatt a kispad. Ha a londoniak a BL-ről lemaradnak – az Udinesével szemben csupán egygólos előnyt szereztek –, akkor talán. A Chelsea 2-1-re verte a West Bromwichot, a vendégeknél sérülés miatt nem játszott Gera Zoltán, a kapus Fülöp Márton pedig a cserepadon ült. Egy honfitársunk, Buzsáky Ákos számára azonban emlékezetes marad a Premiership második fordulója, hiszen csapata, a Queens Park Rangers az ő gólpasszával – Tommy Smith értékesítette a 31. percben – nyert 1-0-ra az Everton otthonában.
Anglia, 2. forduló: Arsenal– Liverpool 0-2, Chelsea–West Bromwich 2-1, Aston Villa–Blackburn 3-1, Everton–Queens Park Rangers 0-1, Swansea–Wigan 0-0, Sunderland–Newcastle 0-1, Norwich–Stoke 1-1, Wolverhampton–Fulham 2-0, Bolton–Manchester City 2-3, Manchester United–Tottenham ma.
A Bundesligában a Bayern München 5-0-lal szedte ízekre a három forduló után még csak egypontos Hamburgot. A fordulóban két magyar jutott szerephez, Hajnal Tamást a 60. percben lecserélték, ekkor csapata, a Stuttgart otthonában állt 1-0-s vesztésre a Leverkusen ellenében, és az eredmény már nem változott. A Mainz tegnap Stieber Zoltán gólpasszának is köszönhetően már 2-0-ra vezetett a Schalke ellen, ám végül 4-2-re kikapott. Stieber e traumát a kispadon zárta, mert a 61. percben lecserélték. Az eddig bravúrosan szerepelt kis csapatok közül a Mönchengladbach még pénteken ütötte ki 4-1-re a Wolfsburgot, és ezzel az élre ugrott, majd ott is maradt, mert neki dolgoztak a tegnapi eredmények.
Németország, 3. forduló: Köln–Kaiserslautern 1-1, Augsburg–Hoffenheim 0-2, Bayern München–Hamburg 5-0, Dortmund–Nürnberg 2-0, Stuttgart– Leverkusen 0-1, Bremen–Freiburg 5-3, Mönchengladbach–Wolfsburg 4-1, Mainz–Schalke 2-4, Hannover–Hertha 1-1.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.