Művészetről és irodalomról Szigligeten

Munkatársunktól
2011. 08. 27. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A József Attila Kör Irodalmi Egyesület 2011. augusztus 23. és 27. között 23. alkalommal rendezi meg hagyományos irodalmi táborát a szigligeti Alkotóházban. Bár az irodalomé lesz a főszerep, az irodalmi egyesület most ablakot nyit a társművészetekre is. Ebben a tárgyban három tematikus beszélgetés kerül sorra: a kortárs filmművészet területéről Tarr Béla, a képzőművészeti szcénából Verebics Katalin és Fehér László festőművész, valamint Szegedy-Maszák Zoltán médiaművész lesznek a JAK meghívott vendégei. Továbbá Z. Halmágyi Judit, Ekler Dezső, Zoboki Gábor sztárépítészek is beszámolnak Szigligeten a saját szakterületükről és a kortárs építészeti élet tendenciáiról. A táborban délelőttönként Kukorelly Endre vezet költői, Láng Zsolt prózaírói és Garaczi László drámaírói szemináriumot. Szerdán, csütörtökön és pénteken délután Zsadányi Edit tart előadást Női poétika? – címmel.
A 2011-es JAK-tábor kiemelt programja a JAK-elnökválasztás, ami a jelenkori magyar irodalmi élet jelentős eseménye. A szombat délutáni közgyűlésen ezenkívül a JAK-füzetek új sorozatszerkesztőit is megválasztja a tagság. A héten sor kerül a JAK Világirodalmi Sorozata és a JAK-füzetek friss könyveinek bemutatójára. A számos irodalmi kerekasztal-beszélgetés, felolvasóest és könyvbemutató mellett idén sem maradhat el a színházi program.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.