Napi sajtószemle

Munkatársunktól
2011. 08. 21. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ha'aretz
Megkezdte felkészülését az izraeli hadsereg a palesztin államról szóló szeptemberi ENSZ-szavazást követő lehetséges konfliktusra Szíriával a Golán-fennsíkon – közölte az izraeli lap. Arra számítanak az izraeli védelmi erők, hogy a szeptemberben esedékes, Palesztina független államáról szóló ENSZ-döntést követően katonai összeütközés lehetséges a szíriai–izraeli határnál, amennyiben Szíria támogatni szándékozik – mint ahogy májusban és júniusban is tette – több száz szíriai palesztin tüntetőt, akik a Golán-fennsíkon ismét megkísérelhetik a határátkelést. Az újság szerint, bár eddig úgy tűnt, hogy a béke fenntartása áll Bassár el-Aszad szíriai elnök érdekében, az is lehetséges, hogy határ menti harcok kikényszerítésével próbálja elterelni a világ figyelmét az országában öt hónapja zajló tüntetésekről és
a véres leszámolásról.

Associate Press
A teheráni városi tanács Rachel Corrie-ról nevezett el egy utcát, így ő az első amerikai, akit az iszlám forradalom óta ez a megtiszteltetés ért, jelentette az amerikai hírügynökség. Rachel Corrie egy amerikai palesztinpárti aktivista volt, 2003-ban halt meg, mikor egy izraeli buldózer keresztülhajtott rajta. Az 1979-es forradalom előtt három fontos teheráni út is amerikai elnökök nevét viselte.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.