Napi sajtószemle

MN
2011. 08. 24. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Daily Mail
A brit lap úgy látja, az elmúlt évtizedek liberális politikája aláásta az alapvető társadalmi és erkölcsi értékeket. Ahelyett, hogy a hagyományos családi értékeket támogatták volna, a politikusoknak köszönhetően egy olyan világ jött létre, ahol a gyerekek fegyelem nélkül nőnek fel. Azokat a házaspárokat, ahol a feleség otthon marad, „megbünteti az adórendszer”, míg az egyedülálló anyákat arra ösztönzi, hogy több gyereket vállaljanak. „Időközben a rendőrségnek annyira oda kell figyelnie a politikai korrektségre és az emberi jogokra, hogy már maguk sem tudják, hogy a törvény őrei vagy szociális munkások” – olvasható a lapban.


Bomm
A szlovák munkaügyi minisztérium olyan törvényjavaslatot dolgozott ki, melynek értelmében a szociálisan hátrányos helyzetű személyek ingyenesen kapnának fogamzásgátló szereket. Civil szervezetek szerint többnyire romákról lenne szó, s szerintük ez rasszizmus. A tárca a szociálisan kirekesztett közösségekről szóló törvényjavaslatát most bocsátotta véleményezésre. A javaslatban egyebek mellett szó van arról, hogy a hormonális fogamzásgátló szereket az állam teljes mértékben megtérítené, s a sterilizációt is ingyenessé tennék a szociálisan hátrányos helyzetű nőknek és férfiaknak – írta a felvidéki hírportál.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.