Napi sajtószemle

MN
2011. 08. 31. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Süddeutsche Zeitung
Orbán Viktor több mint öntudatosan cselekszik, árkokat mélyít el, nacionalista frázisokat pufogtat, és az országot olyan sebességgel forgatja fel, hogy megrémült ellenfelei már egypárti államról beszélnek – írja a törvénymódosításokról beszámolva a liberális német napilap Magyarországgal rendszeresen foglalkozó tudósítója, Michael Frank.


PCWorld
Németország ismét összeütközésbe került a Facebookkal. Miután az amerikainál sokkal szigorúbb adatvédelmi szabályozás miatt egy hónappal ezelőtt a hamburgi hatóságok arra szólították fel a közösségi oldalt, hogy állítsa le az arcfelismerő funkciót, most Schleswig-Holstein lépett fel a közösségi portállal szemben. Mint arról a számítástechnikai magazin beszámol, a német állam úgy határozott, hogy az összes honlapnak le kell vennie a like gombot. Ha ezt nem teszik meg szeptember 30-ig, akkor 50 ezer eurós büntetést kell fizetniük. Az adatvédelmi biztos azután rendelte el a tiltást, hogy kutatások kimutatták, a lájkolásra alapozva a Facebook adatbázisokat épít. A portál állítása szerint a like gomb csak IP-címeket gyűjt, és még ezt az adatot is törlik 90 nap után.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.