Napi sajtószemle

MN
2011. 08. 27. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

The Daily Telegraph
Nyolctagú romániai cigány család költözött a brit határőrizeti ügynökségnél dolgozó Julia High londoni otthonába a nő távollétében. Tiltakozása ellenére a család tagjai ragaszkodtak ahhoz, hogy lakásbérleti szerződésük megfelel a jogi előírásoknak, a házat a nő fiától vették bérbe, s a szomszédok állítólag azt mondták nekik, Julia High már meghalt – ismerteti az esetet a konzervatív napilap. A cigány asszonyok állítólag a tulajdonos ruháit viselték, a többi ruháját pedig szemeteszsákokba tömték, amelyeket a kert végébe dobáltak. Miután az 55 éves Julia Highnak sikerült kilakoltatási rendeletet szereznie, a cigányok annyira tönkretették a házat, hogy a legtöbb szoba lakhatatlanná vált. A konyhában és a fürdőszobában súlyos károkat okoztak azáltal, hogy a fémből készült tetőszerkezetet eltávolították.

DNES
Fokozatosan kitiltaná a koldusokat és a hajléktalanokat a város központjából a nyugat-csehországi Horní Slavkov önkormányzata – írja a jobboldali napilap. A koldusok számára tilos lesz a parkokban üldögélniük, lefeküdniük, a szemetesek és kukák mellett álldogálniuk. A város lakói megelégelték azt, hogy részeg hajléktalan férfiak minden éjjel teleszemetelik a központot. – Nem tűrjük tovább, hogy részeg emberek vizelnek a játszótér mellett – írta az egyik lakos Horní Slavkov honlapjának vitafórumán. Ahhoz, hogy a terv megvalósuljon, az önkormányzati rendeletet a belügyminisztériumnak is jóvá kell hagynia.

The Boston Globe
Predator típusú pilóta nélküli repülőgépekkel védené az Egyesült Államok határát Mexikónál Rick Perry, a Republikánus Párt egyik esélyesnek tekintett elnökjelöltje, jelenleg Texas kormányzója. Perry úgy véli, a repülőgépek segítségével és a határőrök létszámának növelésével meg lehet akadályozni az illegális bevándorlást. Beszédében arra is ígéretet tett, hogy teljes mellszélességgel kiáll Izrael mellett, ha megválasztják az Egyesült Államok elnökének. Az amerikai napilap által idézett politikus továbbá kijelentette: „Ha valaki ártani akar az Egyesült Államoknak, legyőzzük”. A fukusimai nukleáris katasztrófával kapcsolatban részvétét fejezte ki a japánoknak, ugyanakkor azt mondta: „Az az igazság, hogy Texasban nincsenek cunamik, és ez az állam tökéletes helyszíne az atomerőműveknek.”

PolskieRadio.pl
Október 9-én tartják Lengyelországban a parlamenti választásokat, és kampányának részeként internetes játékkal kívánja magát népszerűsíteni a kormányzó Polgári Platform. Az autós versenyben – mások mellett – Donald Tusk miniszterelnök piros versenyautóval, Jaroslaw Kaczynski, a Jog és Igazságosság elnöke tankkal, a katolikus Radio Maryja tulajdonosa, Tadeusz Rydzyk atya pedig fekete limuzinnal áll a rajthoz. A végén mindig Tusk nyer.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.