Négy halott az összedőlt színpad alatt

Győr Ágnes
2011. 08. 24. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Négy ember életét vesztette és legalább negyvenen megsérültek helyi idő szerint szombaton este az Egyesült Államokban, miután viharban összedőlt egy szabadtéri színpad egy Indiana állami vásárban – jelentette az AP hírügynökség. Pontos számokat nem közöltek a helyi hatóságok, azt azonban lehet tudni, hogy a sérültek közül többeket életveszélyes állapotban szállítottak kórházba a mentők.
A baleset két műsorszám között, a szünetben történt, így senki nem volt a színpadon, amikor az összeomlott. A nézőtér azonban tele volt emberekkel, akik a Sugarland countryzenekar koncertjére vártak.
Több ezer rajongót menekítettek biztonságos helyre az orkán erejű szél elől, de többen a színpad alatt rekedtek, miután az építmény összedőlt. A távirati iroda úgy értesült, a mentők alagutat ástak, hogy elérjék a szerkezet alá szorultakat. „Olyan volt, mint egy lassított felvétel. Nem hittük el, hogy tényleg ez történik” – mesélte az egyik szemtanú az Indianapolis Star című újságnak.
Szemtanúk szerint néhány pillanattal a tragédia előtt figyelmeztették a közönséget, hogy elképzelhető, az időjárás hirtelen nagyon rosszra fordul. A szervezők tájékoztatták a vásáron részt vevőket arról is, mi a teendő abban az esetben, ha evakuálni kell a rendezvényt. Ennek ellenére sokan úgy döntöttek a közönség soraiból, hogy a helyükön maradnak.
A vásárt a történtek után bezáratták a hatóságok, a terv szerint azonban ma újra megnyitja kapuit a rendezvény. Helyi jelentések szerint júliusban Kanadában, az ottawai Bluesfesten dőlt össze az egyik színpad az erősen szeles időjárás miatt, miközben a Cheap Tricks nevű zenekar adott elő, múlt héten pedig az oklahomabeli Tuslában történt hasonló eset a Flaming Lips koncertje közben. Ezek közül azonban egyik sem követelt emberéletet.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.