Nem emlékezhetnek az elhunyt rendőrre

Csibra Tibor
2011. 08. 25. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Korábban engedélyezte, majd megtiltotta a megemlékezést az Állami Autópálya-kezelő Zrt. az egy éve, szolgálatteljesítés közben elhunyt motoros rendőr, Telegdi Zsolt halálának évfordulóján. A gyászolók a szerencsétlenség helyszínén, az M1-es autópályán kívánták leróni kegyeletüket, ám az autópálya-kezelő felülbírálta előző döntését, és a balesetveszélyre hivatkozva visszavonta a korábbi engedélyt.
– A Fejér Megyei Bíróság a napokban új vizsgálatot, illetve újabb szakértői jelentés beszerzését írta elő az Országos Rendőr-főkapitányság számára a történtek miatt, mert a korábbi szakvélemény olyan alaptalan, valamint ellentmondó megállapításokat tartalmaz, amelyek alapján nem lehet lezárni az ügy aktáit – tájékoztatta lapunkat Magyar György ügyvéd, a Telegdi család jogi képviselője. Ezzel a baleset körülményeinek tisztázása elölről indul. A bíróság indoklásában felhívta a figyelmet, hogy a szakértői jelentésben leírtakból annak készítője ellentétes következtetéseket vont le.
Ismert, Telegdi Zsolt többször jelezte feletteseinek, hogy motorjának abroncsai életveszélyesek, mégis így küldték szolgálatba. A rendőr a vizes úton megcsúszott a járművel, és halálra zúzta magát. A történtek miatt három parancsnok ellen indított katonai büntetőügy még folyamatban van. Magyar György tájékoztatása szerint a rendőrség nem törekszik megállapodásra a kártérítésre váró családdal; nemrég a keresetben szereplő összeg töredékéről szóló ajánlatot tettek a hozzátartozóknak.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.