Nem szereztek újabb kvótát sportlövőink

MTI
2011. 08. 22. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Somogyi Árpád és Bokor Bálint is a mezőny második felében végzett a belgrádi sportlövő Európa-bajnokság utolsó olimpiai számában, a férfi skeetlövők versenyében. Az Eb-n így egyetlen magyar lövőnek sem sikerült ötkarikás helyet szereznie, jelen állás szerint továbbra is hárman – Sidi Péter (puska), Csonka Zsófia (pisztoly) és Bognár Richárd (dupla trap) – lehetnek majd ott a jövő évi londoni olimpián. A koronglövőknek – így 2004 olimpiai bajnokának, Igaly Dianának – már csak a szeptemberi, szintén belgrádi vb-n, míg a puskásoknak és pisztolyosoknak a jövő évi légfegyveres Eb-n lesz lehetőségük a kvótaszerzésre. A kontinensviadal mai utolsó napján Sidi Péter próbálja majd megvédeni címét a 300 méteres nagyöbű sportpuska 3x40 lövéses összetett számában. A komáromi lövő múlt vasárnap az olimpia műsorán szereplő kisöbű szabadpuska összetett versenyében meg tudta ismételni két évvel korábbi Eb-győzelmét.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.