Ősszel már törlesztjük a válsághitelt

Hírösszefoglaló
2011. 08. 31. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Magyarország kezdi meg elsőként az IMF–EU-hitelek törlesztését azon országok közül, amelyek a 2008-2009-es válság során készenléti hitelkeretre kötöttek megállapodást a nemzetközi szervezetekkel. Az idei év utolsó negyedében hazánk számára 2 milliárd eurónak megfelelő törlesztés válik esedékessé az EU-nak, ami az IMF-nek való törlesztéssel együtt jövőre összesen 3,6 milliárd euró lesz.
2012-ben már mind az öt ország számára esedékes a törlesztés. Lettország, Magyarország, Románia, Szerbia és Ukrajna terv szerint jövőre 8,2 milliárd, 2013-ban pedig 14,2 milliárd eurót fizet vissza. Az öt ország összesen 46,9 milliárd euró összegnek megfelelő hitelrészt hívott le a megállapodott keretekből. Közülük egyedül Románia kötött újabb, de már csak elővigyázatossági hitelszerződést – írja az UniCredit elemzői nyomán a Portfolio.hu.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.