Pánikkeltő álhír terjed egy bébiételről

Nagy Áron
2011. 08. 21. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Futótűzként terjed a hír internetes portálokon és közösségi oldalakon, amely szerint a Nestlé egyik bébiételében üvegszilánkok lehetnek, ezért a banános ízesítésű, 2012-es lejáratú terméket a cég haladéktalanul visszavonta. Az élelmiszergyártó vállalat lapunkhoz eljuttatott közleménye szerint pánikra semmi ok, az üzenőfalakon és e-mailben terjesztett tájékoztatás alaptalan.
A Nestlé fogyasztói szolgálatától megtudtuk, Franciaországban június 29-én csakugyan értesítették a vásárlókat, és önként visszahívtak egy szállítmány P’tit Pot banános üveges bébiételt. Erre elővigyázatossági okokból volt szükség, mivel egy fogyasztó bejelentette: üvegdarabot talált az általa megvásárolt készítményben. Azonnal vizsgálatot indítottak, amely megállapította, hogy egyetlen darab üveges bébiétel érintett – közölte a vállalat. A közlemény hangsúlyozza azt is: ezt a bébiétel- szállítmányt kizárólag Franciaországban forgalmazták, és sem másik gyártásból származó termék, sem másik ország nem érintett a visszahívásban, tehát Magyarország sem. A Nestlé mindenesetre bocsánatot kért üzletfeleitől és vásárlóitól.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.