Pótszék

Makrai Sonja
2011. 08. 21. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ez most már az?
Zsámbéki Színházi és Művészeti Bázis. A Szakkör előadása. Rendező: Kovács Dániel. Bemutató: augusztus 12.
Sokféleképpen játszottak meg már ilyen és ehhez hasonló történetet: három férfi egy nejlonzsákba tekert testet gyömöszöl egy csomagtartóba. Félelem és reszketés. Majd ugrás az időben és térben: a halott életre kel, és megérthető, miért jutottak ők hárman idáig. Horrorkrimi szürreális történelmi környezetben.

Gianni Schicchi
Újszegedi PORT.hu színpad. Zeneszerző: Giacomo Puccini. Színpadra alkalmazta: Gombár Annamária. Bemutató: augusztus 12.
Puccini egyfelvonásosa a Gianni Schicchi Dante Isteni színjátékán alapul. Egy nagypénzű firenzei polgár hagyatékát osztják épp szét, aztán feltűnik a színen Gianni Schicchi, a szélhámos, aki megpróbálja rátenni a kezét a vagyonra.

Mario és a varázsló
Újszegedi PORT.hu színpad. Szerző: Thomas Mann–Vajda János. Színpadra alkalmazta: Gombár Annamária. Bemutató: augusztus 12.
Vajda 1988-ban bemutatott egyfelvonásos operája Thomas Mann azonos című elbeszéléséből. Az ádáz, ördögi Cipolla nyerészkedése a naiv Mario felett.

Szentiván éje 1–2.
Fidelio Octopus összművészeti helyszín, Nagysátor. Az MAII/1 opera szak növendékeinek előadása. Rendező: Almási-Tóth András. Bemutató: augusztus 12.
Benjamin Britten Szentivánéji álom című operájának és Purcell A tündérkirálynő című féloperájának montázsa. Négy szerelmes története a bimbódzó kezdetektől a végkifejletig.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.