PÓTSZÉK

Makrai Sonja
2011. 08. 28. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Honfoglalás
Komáromi Magyar Lovas Színház. Szerző: Koltay Gergely. Rendező: Pintér Tibor. Bemutató: augusztus 19.
A magyarság őstörténetének filmváltozatát Koltay Gábor rendezte. Testvére Koltay Gergely rockopera formájában színpadra is alkalmazta. A pénteki előadást a Magyar Televízió is rögzíti.

Könnyű préda
Szombathelyi Weöres Sándor Színház. Szerző: Lőrinczy Attila. Rendező: Schlanger András. Bemutató: augusztus 19.
Egy középkorú, virága teljében lévő asszony, miután férjét épphogy eltemette, új parti után néz. Jelentkező bőven akad: az egykori férj legjobb barátjától egészen a költői lelkű idős nőgyógyászig terjed a sor.

Miss Saigon
Soproni MKB Musical Aréna. Zeneszerző: Claude-Michel Schönberg. Szöveg: Alain Boublil. Rendező: KERO. Bemutató: augusztus 19.
Puccini Pillangókisasszonyának modern átirata. 1975, Vietnam. Egy amerikai katona és egy vietnami utcalány szenvedélyes, de tragikus szerelmének története. A férfi a háború után az evakuáló amerikai hadsereg tagjaként hazatér feleségéhez, közben a lány életet ad szerelmük gyümölcsének.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.