Repülős Gizi újra lopott

Hírösszefoglaló
2011. 08. 25. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ismét rendőrkézre került a Repülős Gizi néven elhíresült veterán besurranó tolvaj – jelentette a távirati iroda. Kocsis Tünde, a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta, Kapuváron figyeltek fel tegnap az idős miskolci asszonyra, aki több házba is bement, majd a látogatás okáról kérdezőknek ellentmondó válaszokat adott. Az egyik családi háznál egy polgárőrrel találta szembe magát, aki értesítette a rendőröket, és a járőrök kiérkezéséig visszatartotta a nőt. Az igazoltatáskor derült ki, hogy ismét Repülős Gizivel van dolguk az egyenruhásoknak, akik az egyik közeli bokor alatt aranyláncokkal és -gyűrűkkel teli ékszertartó ládát találtak. A nő elismerte, hogy egy kapuvári családi házból lopta a 700 ezer forint értékű ékszert. A tulajdonosokat a rendőrök értesítették ékszereik eltűnéséről és arról, hogy értékeiket a kapitányságon átvehetik. Miután a tolvaj elismerte a lopást, szabadlábon védekezhet – tette hozzá Kocsis Tünde.
K. Sándorné Bodnár Gizella az 1950-es években vált ismert tolvajjá. A Repülős Gizi nevet azért kapta, mert gyakran utazott belföldi légi járatokkal; reggel Budapesten felszállt egy gépre, néhány óra alatt Miskolcon, Debrecenben vagy Szombathelyen lopott, és az esti járattal visszatért a fővárosba.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.