Réthelyi nem enged Matolcsynak

A miniszteri felkérést megtiszteltetésnek, munkáját pedig kihívásnak tartja, ezért szó sincs arról, hogy távozni akarna posztjáról a nemzeti erőforrás miniszter.

R. Kiss Kornélia
2011. 08. 28. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Réthelyi Miklós lapunknak adott interjújában kijelentette: addig marad a bársonyszékben, amíg a jó ügyeket előbbre tudja vinni, és a kormányfő igényt tart a munkájára. – Én hiszem – utalt az augusztus 20-i ünnepre a miniszter –, hogy ha sokan összefogunk, Szent István országa a legreménytelenebbnek tűnő elesettségből is talpra tud állni.
A tárcavezető a Matolcsy György vezette Nemzetgazdasági Minisztérium tervei kapcsán egyértelművé tette: megengedhetetlennek tart bármilyen jogszabály-változtatást, amelynek következtében csökkenne az egészségügyi dolgozók jövedelme. A bizonyos területeken tapasztalható orvoshiány kapcsán – amelynek fő oka, hogy a fiatal doktorok jelentős része külföldön vállal munkát – fenntarthatatlannak nevezte, hogy jól képzett szakemberek ezreivel ajándékozunk meg nálunk jóval fejlettebb országokat. Kitért arra is, hogy a felsőoktatásban csak olyan mértékben emelhető a költségtérítés, hogy azt a diák tíz év alatt biztonsággal vissza tudja fizetni.

Interjú az 5. oldalon

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.