Röviden

MTI
2011. 08. 27. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kadhafi távozna
Tripoli. Dél-Afrikába utazna a lázadók által mind jobban szorongatott Moammer el-Kadhafi líbiai vezető – írta az as-Sark al-Auszat című arab napilap. Besir Száleh, Kadhafi kabinetfőnöke úgy nyilatkozott, hogy Kadhafi beteg, és az országot azért akarja elhagyni, hogy kezeltesse magát. (MTI)

India: tízezrek a korrupció ellen
Újdelhi. Több tízezren gyűltek össze Újdelhi központjában annál a börtönnél, ahol az éhségsztrájkoló korrupcióellenes aktivista tartózkodik, hogy támogatásukról biztosítsák. A szervezők már 70-80 ezerre teszik a számukat. A 74 éves Anna Hazare azt akarja kikényszeríteni, hogy a kormányzat komolyan lépjen fel a mindent átszövő korrupció ellen. (MTI)

Breivik új bombája
Oslo. A norvégiai kettős merénylet tettese, Anders Behring Breivik készített egy második pokolgépet is, amely nagyobb volt, mint amelyet Oslo belvárosában felrobbantott, közölte az NRK norvég köztelevízió. Az adó anonim katonai forrásokra hivatkozva jelentette, hogy az egy-másfél tonnás robbanóeszköz Breivik Oslótól 140 kilométerre északra lévő bérelt farmján volt, bevetésre előkészítve. (MTI)

Cáfolt roncsszemle
Peking. Pakisztán után Kína is tagadta, hogy az iszlám köztársaság lehetővé tette kínai mérnököknek az Oszama bin Laden elleni kommandós akció során a dél-ázsiai országban lezuhant amerikai harci helikopter roncsainak a tanulmányozását. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.