Röviden

MTI
2011. 08. 21. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Izraeli lakásépítés
Jeruzsálem. Éli Jisáj izraeli belügyminiszter megadta a végső jóváhagyást 1600 lakás építésére a kelet-jeruzsálemi Ramat-Slómó negyedben – közölte tegnap a minisztérium szóvivője. Roj Lahmanovics megjegyezte, hogy Benjamin Netanjahu kormányfő hivatala tudott az építési tervek előrehaladásáról. A Palesztin Hatóság elítélte a döntést. (MTI)

Érseki bírálat
Prága. A prágai érsek levélben kérte a cseh főváros polgármesterét, hogy ne legyen a prágai homoszexuális-fesztivál fővédnöke – írta a Pravo című prágai napilap. A katolikus elöljáró szerint az eseménysorozat nyilvánvalóan nem a homoszexuálisok jogainak tiszteletben tartásáról szól, hanem egy „könnyed életstílust népszerűsít”, amely nem felelős és nem méltóságteljes. Előzőleg Václav Klaus cseh államfő is bírálta a prágai polgármestert a rendezvény megtartásáért. (MTI)

Merényletek Pakisztánban
Pesavár. Öngyilkos merényletet követett el egy burkába öltözött nő tegnap az északnyugat-pakisztáni Pesavár központjában, alig egy órával azután, hogy néhány méterrel távolabb egy távirányítású pokolgép robbant egy rendőröket szállító kisbusz mellett. A két merényletben legkevesebb heten meghaltak. (MTI)

Kormányfő lenne az orosz milliárdos
Moszkva. Mihail Prohorov orosz milliárdos, aki nemrég a Jobboldali Ügy (más fordításban Igaz Ügy) párt élére állt, tegnap újra leszögezte, hogy kész vállalni a miniszterelnöki posztot, de hozzátette: olyan programokkal, amelyben nem hisz, nem lehet kormányfő. Moszkvában tartott sajtóértekezletén Prohorov kifejtette: pártja programját hamarosan hozzáférhetővé teszi az interneten, és „ha azt sokan támogatják, s az az ember is, akit elnökké választanak tavasszal, akkor meg lehet vizsgálni a lehetőséget”, hogy kormányfő legyen. (MTI)

Üzbég korlátozás
Almati. Több tucat internetes oldal blokkolásával próbálják korlátozni az információáramlást Üzbegisztánban a hatóságok – adták hírül tegnap független hírportálok. Egy Üzbegisztánnal foglalkozó portál, az Uznews.net információi szerint a 65 fontosabb oroszországi online híroldalból 29 nem volt elérhető csütörtökön, de blokkoltak több nyugati és közép-ázsiai internetes oldalt is, főként a politikával és közélettel foglalkozókat. (MTI)

Baldwin kivár
New York. Alec Baldwinnak hoszszú távú tervei vannak a New York-i polgármesterséggel kapcsolatban, de 2013-ban még nem kíván versenybe szállni a pozícióért – közölte szerdai számában a The New York Times. Az 53 éves, köztudottan demokrata érzelmű színész neve akkor merült fel először a metropolis polgármesterségével kapcsolatban, amikor júniusban lemondásra kényszerült az internetes szexbotrányba keveredett Anthony D. Weiner szövetségi képviselő, akit sokan a poszt várományosának tartottak. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.