Röviden

MN
2011. 08. 25. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A filmalapé lehet a Magyar Filmunió
Vajda Katalint nevezték ki a magyar film külföldi népszerűsítésével foglalkozó Magyar Filmunió élére – adta hírül az Origo. Bereczki Csaba, a megszüntetés alatt álló Magyar Mozgókép Közalapítvány nemzetközi igazgatója a kinevezést úgy kommentálta, hogy az új vezető irányításával az intézmény tevékenysége sikeresen integrálódhat az Andy Vajna és Havas Ágnes által létrehozott és vezetett Magyar Nemzeti Filmalapba. Az Origo értesülései szerint eddig még nem érkezett hivatalos információ arról, hogy a filmunió a jövőben milyen formában működhet tovább. (MN)

A Boldogasszony Székesfehérvárott
A budapesti Forrás galériában tartott bemutató, majd erdélyi és kárpátaljai tárlatsorozat után tegnaptól a székesfehérvári Fejér Megyei Levéltár kápolnájában látható a Boldogasszony című kiállítás, amelyen 25 kortárs magyar művész alkotásai szerepeltek. A tárlat augusztus 27-ig látogatható. (P. Sz. E.)

Meghalt Csokits János
Hosszan tartó, súlyos betegség után, 83 éves korában meghalt Csokits János. A költő és eszszéíró 1928-ban született Budapesten. 1949-ben elhagyta Magyarországot, előbb Londonban, Párizsban, majd Münchenben élt, 1989-ben tért haza. 1946-ban kezdett verseket írni. Versei és esszéi a Látóhatárban, az Új Látóhatárban, az Irodalmi Újságban jelentek meg. Számos irodalmi díj birtokosa, 1992-ben a Berzsenyi Társaság díját kapta meg, 2005-ben Arany János-, 2006-ban József Attila-díjjal tüntették ki. 2007-ben vette át a magyar alapítású nemzetközi irodalmi díjat, a Balassi Bálint-emlékkardot. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.